Vi fikser PC

Nevnte PC er en Acer Aspire 5720ZG, som opprinnelig hadde Vista installert fra fabrikken, men som i senere tid også fikk Fedora 10 installert. Ettersom Vista knirket og knaket, var det snakk om å få re-installert, fra det som ligger av "recovery-partisjon" på harddisken. Denne ble funnet da GRUB var installert, og GRUB ble satt til å starte opp både Fedora og Windows Vista etter valg. Det skulle synes greit.

Fra Fedora kan man "mounte" diskene, det er /dev/sda1 som er recovery-partisjonen, /dev/sda2 er Windows Vista, og /dev/sda3 er en "disk D" som ble laget separat fra Windows. Meget god idé. Linux fortsatte med /dev/sda4 og utover, den virket som den skulle.

Men Vista knirket og knaket, så nå skulle den til pers, med re-loading til fabrikkny tilstand. Hvordan det går med Linux får man se -- dén kan man alltids dytte inn igjen etterpå.

Men dette var ikke bare-bare.

Først var det et problem med at recovery-partisjonen startet, men etterlyste filer:

"Could not find C:\D2D\Images\*.WSI"

Og litt senere ble det en melding "Restore failed, reason 0xA0000001".

En titt inn i filsystemet med Fedora viste at der fantes katalogen D2D\Images og noen filer inni som het D5E0A572.WSI (for den del het de fleste andre filene noe lignende, totalt abrakadabra). Så det var ikke filene som mankerte, men kanskje systemet ikke lette etter dem på rette stedet? Hmm...

Hva gjorde man før man hadde Google? Pakket inn hele ruklemanget og postet det tilbake til fabrikanten, så ventet man tre uker eller måneder på at de hadde reparert det istykker hvoretter man fikk det tilbake i værre stand enn man sendte det, og kronene rullet hele tiden -- huff de fæle gamle tider!

Nå derimot, har man jo alltids en annen, frisk maskin, for hånden. Jeg gider ikke gå i detalj for alle feil-trinn og bom-turer der, men det ser ut som at partisjoneringen må endres litt for at recovery vil starte.

Der /dev/sda1 hadde type 12 skulle det endres til type 7, og boot-flag skal settes på.
Der /dev/sda2 hadde boot-flag, skulle det settes av.
Med Linux og fdisk /dev/sda kommandoer fikser man sånt greit.

Det var en post under

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?p=3877548

av alex_colunar som bragte denne verdifulle info for dagen.

Så var det å reboote og krysse fingre....

Ta-da! Kanskje saken er biff med løk allikevel nå? Den kom opp med velge-lista si igjen, og man velger "restore to factory conditions". Deretter kom det krav om et "Empowering Technology Password" ... hva pokkern kunne dét være for no rart?

Mer googling, noen andre har alltid lurt på disse ting, og ganske riktig,

http://www.edmartechguide.com/2008/05/ubuntu-saves-day-about-acer-aspire-4710.html

indikerte at man kanskje hadde 000000 (seks nuller) som passord. Prøvde det og nix, det var ikke rett. Men der ble presentert et "Hint", som var informativt. Dette hadde vært passordet som Zone-Alarm hadde satt opp! Av alle ting -- Dén tror jeg ikke man uten videre kunne googlet seg til --

Men forbi denne var det bare å se at ting skjedde. Og tilslutt:

"Restore finished. Click OK to start the computer"

Hurra?

Man klikker "OK" og dyret re-starter med valg for Fedora og for Windows, som før; denne øvelsen har ikke kverket GRUB tydeligvis -- og i Fedora ser man at /dev/sda1 er tilbake til type 12, mens boot-flagget har blitt flyttet tilbake til /dev/sda2, der den ny-pussede Vista skal befinne seg.

Så starter man den. Jadda, her er det "første gang, og den starter med å dra inn drivere, før det blir stille, lenge... Og en ny re-boot. Fingra er krysset -- det her er X-files, man tror det ikke før man ser det.

Men den nye vista er tilslutt igang.

Comments

Popular posts from this blog

Det gikk litt varmt for seg

Gratulerer med dagen

Vårtegn